Tekst van de week Tekst van de week
Wie geen plezier vindt in eenzaamheid zal niet van de vrijheid houden.
-A. Schopenhauer-

Komende zondag
Zondag 26 september
10.00 uur: ds. A.R. Davelaar. Startzondag
Vandaag vieren we als Bronkerk de start van het nieuwe kerkelijke seizoen. We doen dat dit jaar met een dienst in de openlucht op het grasveld aan de Wijenburg achter de kerk.
Omdat deze dienst buiten is, is die niet te volgen via kerkomroep en via "YouTube"
lees meer »
 
Video opname op 19 september 2021 Video opname op 19 september 2021
De live video uitzending van de dienst op 19 september is niet goed verlopen als gevolg van technische problemen. Tijdens de dienst is de uitzending helaas uitgevallen en zijn enkele fragmenten van de dienst niet opgenomen. Uit het beschikbare opname materiaal is een nieuw bestand gemaakt dat geopend kan worden via de link die te vinden is in de Digitale Nieuwsbrief en op de website van de Bronkerk. Excuses voor het ongemak.
 
DVDuiker 8 Oktober 2021 "The Little Comrade"

DVDuiker 8 Oktober 2021 "The Little Comrade"
The Little Comrade is een indrukwekkende film uit 2018, geregisseerd door Moonika Siimets die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.
lees meer »
 
Week tegen Eenzaamheid

Week tegen Eenzaamheid
In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseert het Centrum voor Levensvragen Oost-Veluwe op 7 oktober van 19.30 – 21.00 uur een interactieve avond bij Wilde Pieters om mensen dichter bij elkaar te brengen.
lees meer »
 
Feestje in de kerk, een gezellige zondagmiddag voor kinderen en hun (groot)ouders

Feestje in de kerk, een gezellige zondagmiddag voor kinderen en hun (groot)ouders
Zondag 10 oktober start het vierde seizoen van Feestje in de Bronkerk. Die middag hopen we weer veel kinderen met hun (groot)ouders welkom te mogen heten. En dat geldt niet alleen voor kinderen vanuit de Bronkerk, maar ook voor alle andere Ugchelse kinderen. Het geheel is geschikt voor de leeftijd van ongeveer 3 t/m 11 jaar.
lees meer »
 
Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda
Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.
Actiedag in Apeldoorn
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.
 
lees meer »
 
Startweekend 2021! Kom je huis uit!

Startweekend 2021! Kom je huis uit!
Kerk in het dorp! Eén van de beleidsvoornemens van de Bronkerk.
De startzondag van de Bronkerk op 26 september valt in hetzelfde weekend als Burendag op zaterdag 25 september. De Bronkerk heeft het initiatief genomen dit jaar Burendag een extra impuls te geven. Verdeeld over 12 straten en buurten hebben coördinatoren hun buren  benaderd en er hebben zich bijna 500 deelnemers opgegeven. ‘s Morgens voor een gezellige kop koffie en /of ’s middags voor een borrel.
Samen met Albert Heijn, Het Leesten, de Cantharel, Ugchels Belang en de gemeente Apeldoorn heeft de Bronkerk hiervoor een pakket samengesteld. Een mooie samenwerking om de verbinding in ons mooie dorp te bevorderen.
Het thema is ‘Kom je huis uit’ , zoek elkaar op en beleef een paar gezellige uurtjes met elkaar.
 
lees meer »
 
Ugchelen voor de voedselbank in september.

Ugchelen voor de voedselbank in september.
In de maand september sparen we voor de Voedselbank potten en/of blikken groenten, soep, jam, puree e.d.
Andere houdbare producten zijn ook altijd welkom.
De producten afgeleverd worden bij de Bronkerk maar ook op zaterdagochtend van 9.00- 12.00 uur in de krat voor de garagedeur aan de Karhulstraat 19.
 
Dinsdag 28 september de film ‘Our Friend’

Dinsdag 28 september de film ‘Our Friend’
Café Doodgewoon organiseert in samenwerking met filmtheater Gigant een filmavond waarbij kaderhuisarts palliatieve zorg Marieke Dijkzeul de nabespreking verzorgt.
Our friend
Our Friend (2019) vertelt het waargebeurde, inspirerende en hartverscheurende verhaal van de familie Teague. Dane trekt in bij zijn beste vrienden, het echtpaar Nicole en Matt Teague. Dit om hen mentaal te steunen, nadat het stel te horen kreeg dat Nicole terminaal ziek is en nog slechts zes maanden te leven heeft. De impact van dit genereuze, zij het gecompliceerde, gebaar blijkt groter en diepgaander dan iemand zich had kunnen voorstellen.
Met rollen van Casey Affleck, Dakota Johnson en Jason Segel)
lees meer »
 
Programma ‘Verdieping en Ontmoeting’

Programma ‘Verdieping en Ontmoeting’
Programma ‘Verdieping en Ontmoeting’ ( voorheen Vorming en Toerusting) Onder deze nieuwe titel is er ook dit jaar weer een programmaboekje samengesteld waarin alle activiteiten zijn opgenomen die er in en rondom de Bronkerk plaatsvinden. Het boekje geeft een overzicht van het seizoen 2021-2022.
Het is mogelijk een papieren versie op te vragen. Daarvoor graag een mailtje of telefoontje naar scribakr@bronkerk.nl of 0610917060
 
 
Statiegeld voor Casa Speranta

Statiegeld voor Casa Speranta
Bij het flesseninzamelpunt van Albert Heijn kunt u uw statiegeldbon in een donatie omzetten. U heeft daarbij de keuze uit 3 opties voor goede doelen en wij zijn zeer content dat vanaf augustus hierin is opgenomen ons diaconale project Casa Speranta! Een hele mooie actie die loopt tot en met januari 2022.
Nu ook de kleine petflesjes ‘statiegeldwaardig’ zijn, wordt het aanbod voor statiegeldflessen uitgebreid en kunnen de kleine bedragen samen oplopen tot een heel mooi bedrag voor de realisatie van het kinderhuis in Moldavië.
Selecteer na het inleveren van uw flessen de knop “donatie” en vervolgens “Bronkerk”.

Alvast dank voor uw donatie!
Taakgroep Kerk in Actie
 
 
Appels plukken voor Casa Speranta

Appels plukken voor Casa Speranta
De maanden september en oktober zijn de oogstmaanden van al ons overheerlijke fruit. De appels moeten van de boom en wij willen de fruittelers daarbij helpen. Vorig jaar is deze actie voor het eerst opgestart. Met plukken hebben we toen € 900,00 verdiend. Deze activiteit is in de buitenlucht en op 1,5 m afstand. Helpt u mee met de appelpluk?  Uw ´loon´ komt ten gunste van ons diaconaal project Kinderhuis Casa Speranta in Moldavië. U kunt van maandag t­­/m zaterdag plukken bij fruitteler Bosgoed in Welsum en kiezen voor hele of halve dagen. Vervoer wordt onderling geregeld. Je kunt je nu al opgeven.
Voor meer info over tijden en route kunt u terecht bij:
ellie.buitenhuis@kpnmail.nl  Tel. 055-5338450

 
 
Boeken Waterloopleinmarkt

Boeken Waterloopleinmarkt
Bent u aan het opruimen en hebt u boeken voor de Waterloopleinmarkt? Ik neem ze graag in ontvangst. Er zijn de afgelopen periode veel romans en thrillers gehaald uit de boekenkast in De Duiker. En de internetverkoop van ons boekwinkeltje Boekenbron loopt geweldig. Zodoende is er plek voor nieuwe aanvoer.
De inname van goederen op de woensdagmorgen staat stil, maar voor boeken kunt u met mij een afspraak maken. Tjeerd van der Meulen, tel. 06-44074229 of mail tvdmeulen@planet.nl
 
Kerkdiensten met beeld

Kerkdiensten met beeld
Op zondagmorgen, maar ook door de week, luisteren velen naar de diensten die op zondagmorgen rechtstreeks uitgezonden worden.  Vanaf zondag 7 februari kunt u de dienst ook met beeld volgen. Voorlopig verkeren we nog in de experimenteerfase en kan de kwaliteit van beeld en geluid niet optimaal zijn. Dit hopen we op termijn te verbeteren.
De dienst meebeleven via Kerkomroep blijft ook mogelijk.
Om de dienst met beeld te volgen kunt U de volgende link gebruiken.
Bronkerk Ugchelen - YouTube
 
Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol

Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol
Hopeloos hoopvol is een boek van de postmoderne filosoof John D. Caputo. . In dit boek schrijft Caputo over zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof ‘na de dood van God’ die ondanks alles blijft hopen op het koninkrijk van God. Het doel van deze inleiding is om wat achtergrond informatie te geven bij dit boek. Het gaat over postmodernisme, radicale theologie en nihilisme van genade.
 
Diaconaal project als cadeautip Diaconaal project als cadeautip
Viert u een jubileum, bruiloft, geboorte of afscheid en heeft u zelf geen behoefte meer aan een cadeau omdat ‘u alles toch al heeft’?
Denk dan eens aan ons diaconale project Casa Speranta in Moldavië!
Deze is bijzonder geschikt om het werk van de familie Bejan met een speciale gift te steunen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken met de bouw van een gezinshuis voor weeskinderen. Zamel zelf geld in of vraag uw gasten hun gift rechtstreeks naar Kerk in Actie over te maken.
Bankrekening:  NL72 RABO 0103 115 773
t.n.v. Diaconie Bronkerk o.v.v. kindertehuis Moldavië
Namens de familie Bejan, hartelijk dank
 
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
De Bronkerk brengt wekelijks een Digitale Nieuwsbrief uit. Hierin staat informatie die voor het samenleven, het elkaar ontmoeten en informeren van belang is voor het gemeente zijn.
De Nieuwsbrief is vooral bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt per mail verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd. Een papieren versie is op aanvraag ook verkrijgbaar.
lees meer »
 
Vacatures Bronkerk

Vacatures Bronkerk
De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.