Tekst van de week Tekst van de week

Was het weer ooit een reden om thuis te blijven, tegenwoordig is het weer een reden om de straat op te gaan en te protesteren.
-Hendrik Marsman-

Komende zondag

10.00 uur: ds. J. Eldering-Schenkel (Vaassen).

lees meer »

 
Vieringen en Vastenmaaltijden in de 40-dagentijd Vieringen en Vastenmaaltijden in de 40-dagentijd

Niet snoepen, geen alcohol, 40 dagen geen social media, geen netflix… zomaar wat voorbeelden van ‘het vasten’ dat meer en meer mensen in de 40-dagen-tijd doen. Op die manier staan ze bewust stil bij de tijd voor Pasen.
Deze 40-dagen-tijd zullen we in de Bronkerk iedere woensdag een zogenaamde vastenmaaltijd vieren. Een vastenmaaltijd is een sobere maaltijd (brood en soep) tijdens een korte viering. Dit zal een toegankelijke viering zijn voor iedereen. Jong en oud is welkom en kan aanschuiven voor de maaltijd. Dus je kunt met je hele gezin komen. We bidden samen, lezen een gedicht, zingen een lied, eten met elkaar en zijn samen stil. Om ons voor te bereiden op de stille week en Pasen.
De data zijn 6, 13, 20 en 27 maart, 3, 10 en 17 april. De vieringen starten om 18.00 uur en duren ongeveer een 40 minuten.

 
Vrouwendag 2019 Vrouwendag 2019

Welkom op onze vrouwendag op zaterdag 16 maart! Als je het leuk vindt om deel te nemen aan een gezellige vrouwendag, wees welkom van 10 uur tot 16 uur in de Duiker.
Vrouwendag staat voor elkaar ontmoeten, verhalen delen, samen eten, drinken en plezier maken.
 Programma:
10.00 uur: Ontvangst met koffie en lekkers, daarna een workshop
12.00 uur: Lunch met muziek
13.30 uur: Cabaret
16.00 uur: Napraten en afsluiten met een drankje.
Opgeven kan via de flap-over in de hal van de Duiker of bij Marijke vd Roest of Herma Willemsen
De kosten voor deze verzorgde dag bedragen € 20.
Graag opgeven voor 8 maart a.s.

 
Zondag 3 maart Kerkcafé.

Zondag 3 maart Kerkcafé.

Zondag 3 maart a.s. is alweer het laatste Kerkcafé van dit seizoen.
Het wordt bijna traditie om het seizoen af te sluiten met een maaltijd, voorbereid samen met Get-Inspired.
Kerkcafé begint deze keer om 17.00-uur en de avond zal in het teken staan van Moldavië. We gaan Moldavische gerechten eten, Moldavische muziek beluisteren, iets horen over de cultuur en over het project in Neculaieuca.  Interesse?
Opgeven is noodzakelijk (graag voor 27 februari) via de flap-over die in de hal van de Duiker komt te staan of via een mailtje
Van harte welkom!

 
Kunstverkoop Kunstverkoop

Vanaf maandag 4 februari kunt u  in de hal van De Duiker mooie schilderijen bewonderen en kopen. Meest non-figuratief en met prachtige kleuren. Ze zijn afkomstig van een kunstliefhebber die helaas is overleden. De opbrengst is voor de goede doelen van de Waterloopleinmarkt.
De prijzen staan erbij, contant afrekenen kan met Marinus Ditzel (indien aanwezig) of neem contact op met Tjeerd van der Meulen, tel. 06-44074229 of Hetty Wouda, tel. 055-5221201

 
Ugchelen voor de voedselbank in februari

Ugchelen voor de voedselbank in februari
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk

Vanaf januari 2019 zal de Bronkerk beschikken over een Digitale Nieuwsbrief. Daarin komt allerlei nieuws uit de gemeente. De Nieuwsbrief is tevens bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt zo mogelijk wekelijks per mail wordt verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd.

lees meer »
 
Ga met Kerk in Actie mee op reis naar India

Ga met Kerk in Actie mee op reis naar India

Wilt u het werk van Kerk in Actie een keer met eigen ogen zien? Ga dan van 21 februari tot en met 4 maart 2019 mee op reis met Kerk in Actie naar het zuiden van India. U gaat op bezoek bij de Sadhana, die tijdens de 40dagentijd 2018 centraal staat in de campagne Een nieuw begin. Daarnaast bezoekt u ook andere partners die zich inzetten tegen kinderarbeid. Een bijzondere reis waarin u de kans krijgt om de Indiase bevolking te ontmoeten en een stukje van elkaars leven te delen. Naast het bezoek aan verschillende projecten, is er natuurlijk ook aandacht voor culturele activiteiten. Kortom: een reis voor iedereen van 50 jaar en ouder, die een onvergetelijke ervaring op wil doen, het werk van Kerk in Actie een warm hart toedraagt en daarmee samen met ons gelooft in delen.
Meer informatie.

 
Vacatures Bronkerk per 2018

Vacatures Bronkerk per 2018

De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures

 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers

Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.