Tekst van de week Tekst van de week
De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te bevredigen, maar niet ieders hebzucht.
-Mahatma Gandhi

Komende zondag
Donderdag 13 mei - Hemelvaart
09.30 uur: Werkgroep Vieren.
Zondag 16 mei
09.30 uur: ds. A. R. Davelaar met jeugdkoor Gospelkidz.
De Kerkenraad heeft besloten vanaf zondag 2 mei de diensten weer open te stellen voor 30 gemeenteleden excl kinderen en medewerkers. U kunt zich hier aanmelden.
De diensten blijven ook te volgen via kerkomroep en YouTube
lees meer »
 
Pop-up store Waterloopleinmarkt Ugchelen weer open.

Pop-up store Waterloopleinmarkt Ugchelen weer open.
Begin dit jaar hoopten we dat we gewoon konden starten met de pop-up store in de kelder van de Duiker, maar het liep anders. Ook geen 50e Waterloopleinmarkt, maar wel spullen in de opslagkelder. Heel veel spullen die normaal de op de markt zouden komen maar nu te koop zijn in de kelder van de Duiker. Een gezellige snuffel kelder die wekelijks aangevuld wordt met nieuwe artikelen.  We openen de deuren voor de eerste keer dit jaar op woensdag 12 mei.
De openingstijden van de pop-up store/snuffelkelder zijn op woensdag van 9.30 – 12.00 uur en op vrijdag van 13.00 – 16.00u. Er is geen pinapparaat aanwezig, dus u kunt alleen contant betalen.
De ingang van de kelder is aan de achterzijde van de Duiker, Hoenderloseweg 10, Ugchelen.
lees meer »
 
Home & Garden markt

Home & Garden markt
De volgende "huis en tuin markt" is
Donderdag & Vrijdag 20 en 21 mei van 15:00 tot 21:00
Klein Hattem 66, Ugchelen
 
Kerkdiensten weer opengesteld Kerkdiensten weer opengesteld

De Kerkenraad heeft besloten vanaf zondag 2 mei de diensten weer open te stellen voor 30 gemeenteleden excl. kinderen en medewerkers. Alle coronamaatregelen die voorheen van toepassing waren blijven van kracht, zoals binnenkomen via de toren, lopen met mondkapje, plaats vanaf de 2e rij met 2 stoelen tussenruimte en de kerk verlaten via de toren en de hal.  
Voorlopig maken we alleen gebruik van de hoofdzaal. I.v.m. de AVG, we blijven diensten met beeld uitzenden, is voor en na de dienst de camera gericht op het kunstwerk. Tijdens de dienst zie je in een enkel geval de aanwezigen op de rug.
Opgeven via meevieren.nl.  De diensten blijven ook te volgen via kerkomroep en YouTube
NB. De diensten beginnen vanaf 2 mei weer om 9.30 uur!!!

 
Gratis online Kinderconcerten

Gratis online Kinderconcerten
Dat is genieten! In de weken voor Pinksteren worden er drie onlineconcerten aangeboden voor kinderen en hun ouders. De concerten zijn thuis te bekijken op een moment dat het uitkomt.
Vanaf 5 mei 2021 komt er wekelijks een concert beschikbaar waar je je thuis voor aan kunt melden, door het bestellen van gratis online tickets.
Reserveer gratis ticket voor concert Marcel & Lydia (vanaf 5 mei te bekijken) 
Reserveer gratis ticket voor familietheater Schapen & Zo (vanaf 12 mei te bekijken)  
Reserveer gratis ticket voor concert Elly & Kids Crew (vanaf 19 mei te bekijken)
 
Café doodgewoon: Praat voordat je gaat, 25mei

Café doodgewoon: Praat voordat je gaat, 25mei
Praten over je levenseinde….dat omzeilen we het liefst. Waarschijnlijk zijn we allemaal een beetje bang voor de dood. Bang omdat je niet weet wat er gaat gebeuren, bang omdat je voelt dat je nog niet klaar bent met het leven, bang om vergeten te worden na je dood. We zijn niet zo vertrouwd met de dood. We hebben er soms geen woorden voor. Iedereen is immers een leek in sterven.
Toch is het belangrijk om over jouw laatste levensfase na te denken en te praten met je naasten. In café Doodgewoon gaan we bespreken wat de waarde is van gesprekken hierover met naasten en de huisarts. Ook geven we tips over hoe je deze gesprekken kan voeren. ​ 
 
lees meer »
 
Vakantiegeld Samen Delen, doet u weer mee?

Vakantiegeld Samen Delen, doet u weer mee?
Vorig jaar hebben 700 huishoudens in de gemeente Apeldoorn een mooie gift ontvangen via Vakantiegeld Samen Delen, dat waren 100 huishoudens meer dan het jaar ervoor. Dat was mogelijk dankzij uw giften (een recordbedrag van  € 125.000,--) en de inzet van veel vrijwilligers. En natuurlijk ook dankzij het vertrouwen van de aanvragers. Was het juist de coronacrisis die extra solidariteit heeft losgemaakt?
lees meer »
 
Ugchelen voor de voedselbank

Ugchelen voor de voedselbank
In de maand mei sparen we voor de Voedselbank; Blikken of potten groenten, soep, pak aardappelpuree e.d.
Ook andere houdbare  producten zijn altijd welkom.
Zolang er online kerkdiensten of beperkt aantal bezoekers zijn kunnen de producten ook afgeleverd worden op zaterdagochtend van 9.00- 12.00 uur in de krat voor de garagedeur aan de Karhulstraat 19
 
Diaconaal project Casa Speranta. Financieel overzicht 2020

Diaconaal project Casa Speranta. Financieel overzicht 2020

Dankbaar zijn we met het financieel resultaat dat we geboekt hebben in dit allesbeperkende covid-19 jaar 2020.
We konden weinig fysieke acties organiseren. We mochten elkaar niet ‘ontmoeten’. De Duiker zat dicht. Dan is het verbazingwekkend hoeveel andere creatieve ideeën gerealiseerd werden ter ondersteuning van ons diaconaal project: De oprichting van kinderhuis ‘Casa Speranta’ in Moldavië.

lees meer »
 
Boeken Waterloopleinmarkt

Boeken Waterloopleinmarkt
Bent u aan het opruimen en hebt u boeken voor de Waterloopleinmarkt? Ik neem ze graag in ontvangst. Er zijn de afgelopen periode veel romans en thrillers gehaald uit de boekenkast in De Duiker. En de internetverkoop van ons boekwinkeltje Boekenbron loopt geweldig. Zodoende is er plek voor nieuwe aanvoer.
De inname van goederen op de woensdagmorgen staat stil, maar voor boeken kunt u met mij een afspraak maken. Tjeerd van der Meulen, tel. 06-44074229 of mail tvdmeulen@planet.nl
 
Kerkdiensten met beeld

Kerkdiensten met beeld
Op zondagmorgen, maar ook door de week, luisteren velen naar de diensten die op zondagmorgen rechtstreeks uitgezonden worden.  Vanaf zondag 7 februari kunt u de dienst ook met beeld volgen. Voorlopig verkeren we nog in de experimenteerfase en kan de kwaliteit van beeld en geluid niet optimaal zijn. Dit hopen we op termijn te verbeteren.
De dienst meebeleven via Kerkomroep blijft ook mogelijk.
Om de dienst met beeld te volgen kunt U de volgende link gebruiken.
Bronkerk Ugchelen - YouTube
 
Vorming en Toerusting

Vorming en Toerusting
Het programmaboekje van Vorming en Toerusting 2020-2021 is gereed en te bestellen
via scribakr@bronkerk.nl  of tel 0610917060.
Het boekje staat ook op deze website
 
Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol

Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol
Hopeloos hoopvol is een boek van de postmoderne filosoof John D. Caputo. . In dit boek schrijft Caputo over zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof ‘na de dood van God’ die ondanks alles blijft hopen op het koninkrijk van God. Het doel van deze inleiding is om wat achtergrond informatie te geven bij dit boek. Het gaat over postmodernisme, radicale theologie en nihilisme van genade.
 
Diaconaal project als cadeautip Diaconaal project als cadeautip
Viert u een jubileum, bruiloft, geboorte of afscheid en heeft u zelf geen behoefte meer aan een cadeau omdat ‘u alles toch al heeft’?
Denk dan eens aan ons diaconale project Casa Speranta in Moldavië!
Deze is bijzonder geschikt om het werk van de familie Bejan met een speciale gift te steunen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken met de bouw van een gezinshuis voor weeskinderen. Zamel zelf geld in of vraag uw gasten hun gift rechtstreeks naar Kerk in Actie over te maken.
Bankrekening:  NL72 RABO 0103 115 773
t.n.v. Diaconie Bronkerk o.v.v. kindertehuis Moldavië
Namens de familie Bejan, hartelijk dank
 
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
De Bronkerk brengt wekelijks een Digitale Nieuwsbrief uit. Hierin staat informatie die voor het samenleven, het elkaar ontmoeten en informeren van belang is voor het gemeente zijn.
De Nieuwsbrief is vooral bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt per mail verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd. Een papieren versie is op aanvraag ook verkrijgbaar.
lees meer »
 
Vacatures Bronkerk

Vacatures Bronkerk
De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.