PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
Tekst van de week Tekst van de week

Er zijn altijd dingen die ongewis zijn en dat moet de wetenschap niet verhullen.
-Coen Simon-

 
Kinderkerstfeest

Kinderkerstfeest
Op zondag 24 december om 16.00 uur organiseert de Kindernevendienst samen met Kerk op Schoot een kinderkerstfeest voor jong en oud. U en jullie zijn van harte welkom!

 
Nieuwjaars Vredeswandeling

Nieuwjaars Vredeswandeling

De Gemeenschap van Sant’Egidio organiseert in vele steden in de wereld op Nieuwjaarsdag, de Internationale Dag van de Vrede, een Vredeswandeling. In Apeldoorn sluiten wij ons hier al vier jaar bij aan, een landelijke vredeswandeling door het centrum van de stad. Na alle Kerstactiviteiten, zoals Serious Request, willen wij het nieuwe jaar beginnen met een roep om vrede. Vanaf de kerk naar monument Kamp Rees bij het gemeentehuis lopen wij met fakkels en borden van landen waar oorlog is en borden van vrede in vele talen door de stad. De route gaat via de Synagoge in de Paslaan, de moskee, stationsplein, naar de Onze Lieve Vrouwekerk.
Schouder aan schouder met onze joodse en moslim broeders en zusters, samen met protestanten, katholieken en met niet gelovigen.
Zo laten we zien dat het kan: vrede is werkelijk mogelijk in onze wereld, dichtbij en ver weg.
Loop met ons mee op: 1 januari, start om 17.00 uur,  Kerkplein Hoofdstraat 18, voor de Onze Lieve Vrouwekerk.

 
Het Kerkcafé van 7 januari Het Kerkcafé van 7 januari

Het jaar 2018 als pelgrimage
In een nieuw jaar dat voor je ligt, kun je nog alle kanten op. Of heb je jezelf een bepaald doel gesteld voor het komende jaar en wil je iets bereiken? Al eeuwen lang zijn mensen onderweg. Soms doen ze dat bewust in de vorm van een pelgrimage. Wat willen we vinden in 2018, voor onszelf en voor de Bronkerk? We gaan op deze avond met Anne van de Vis mee die ons vertellen zal over zijn tocht naar Santiago. Misschien komen we wel iets op het spoor waar we inspiratie uit opdoen voor het komende jaar. Zie voor meer informatie De Bron.

 
Een geschenktafel vol lekkers en cadeaus Een geschenktafel vol lekkers en cadeaus

In de hal van de Duiker is een nieuwe geschenktafel ingericht van met-zorg-samengestelde cadeau-artikelen. Er staan ook tal van zelfgecreëerde producten op, door onze creatieve gemeenteleden eigenhandig gemaakt. Wat te denken van:
Biologische (!) jams van diverse combinaties vruchten, chutneys van tomaat en druiven, appelcompotes, druivensappen en tomatensauzen. Hier zijn ze goedkoper dan dat u ze in de supermarkt haalt, ze zijn supergezond en van eigen Veluwse bodem!
Zelfgeweven (!) shawls en kussenslopen

 
Uit de gemeentevergadering, november 2017

Uit de gemeentevergadering, november 2017

Agenda

 • Opening
 • Verslag van 29 maart 2017
 • Begroting 2018 College van Diakenen
 • Begroting 2018 College van Kerkrentmeesters
 • De groene kerk                              
 • Waterloopleinmarkt
 • Kerk in actie project voor 2018
 • Beleidsplan: welke concrete acties zijn uitgevoerd?
 • Beroepen van nieuwe voorganger (opvolger van Bart)
 • Opvolging Ingeborg                      
 • Vieringen en muziek                    
 • Rondvraag
Volledige verslag

 
Hemels Gezang Hemels Gezang

Samen zingen verbindt mensen, misschien hebben we het een beetje verleerd.
Op 19 januari 2017 vindt er een bijzondere muzikale bijeenkomst met de naam ‘Hemels Gezang’ plaats.

lees meer »
 
Ugchelen voor de voedselbank in december

Ugchelen voor de voedselbank in december
 
Sluiting Kerkelijk bureau Sluiting Kerkelijk bureau

In overleg met de kerkenraad is besloten het kerkelijk bureau met ingang van 1  januari 2018 te sluiten.
De reden hiervan is het drastisch teruggelopen bezoek.  Collectebonnen kunnen worden besteld via
het e-mailadres:  .
Ook voor andere vragen kunt U dit e-mailadres gebruiken. Voor dringende aangelegenheden kunt U contact opnemen met Teun van Amersfoort, tel. 5411491 of Wout Paats, mobiel 06-15017286
Voor de goede orde: Op maandag 18 december 2017 van 10.00 tot 12.00 uur is het kerkelijk bureau voor het laatst geopend.

 
De speculaastaart is weer te koop.

De speculaastaart is weer te koop.

In de maanden november en december kunt u weer overheerlijke speculaastaarten kopen in de Bronkerk. Verras bijvoorbeeld uw personeel met een speculaastaart voor de Sinterklaas, of uw gezin tijdens het heerlijk avondje. De speculaastaart is zeer speciaal want ze zijn met liefde gebakken door bewoners van ‘s Heerenloo en met de aanschaf ervan ondersteunt u het werk van de bewoners van s’Heerenloo maar ook het nieuwe project van Kerk in Actie: “Onderwijs voor Dalit-kinderen in India”. Reden genoeg om te kiezen voor de speculaastaart! Kosten bedragen € 5 per stuk. U kunt ze in de Bronkerk afhalen en bij 10 of meer taarten kan de bestelling zelfs worden thuisbezorgd.
Voor het complete zalige avondje kunt u het nu ook aanvullen met zelfgemaakte marsepein. Er zijn zakjes van 100 gram voor € 2,50 en 150 gram voor € 3,50.
Voor bestellingen en/of inlichtingen; – 06-50525501.

 
Afsluiting project Geld geven Geld maken. Afsluiting project Geld geven Geld maken.

Een heerlijke geur van soep kwam de gasten van de moestuinlunch tegemoet toen de deur van de Duiker openging op 5 november 2017. Zo’n 60 mensen namen deel aan deze laatste actie in het kader van Geld Geven, Geld Maken. De werkgroep Kerk in Actie had voor een bijzondere lunch gezorgd met de oogst uit de Ugchelse moestuinen: naast twee soorten groentensoep, broodjes gezond, salades, quiches en hartige taarten, werden sliptongetjes en gebraden worstjes geserveerd. Als drank kon je kiezen voor melk of water, maar ook voor de ter plekke bereide smoothies. Het was allemaal lekker en met zorg voorbereid.

lees meer »
 
Ook in 2017 verzamelen we voor de voedselbank Ook in 2017 verzamelen we voor de voedselbank

De Voedselbank Apeldoorn bestaat sinds 2006. Momenteel maken zo’n 270 gezinnen in Apeldoorn wekelijks gebruik van de voedselbank. Mensen die hiervoor in aanmerking kunnen komen hebben minder dan 200,00 euro per maand te besteden. Naar mate het aantal voedselbanken in Nederland groeit is de beschikbaarheid van levensmiddelen uit de landelijke en regionale bedrijven kleiner geworden.

lees meer »
 
Vacatures Bronkerk per 2017

Vacatures Bronkerk per 2017

De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures

 
Boekenkast Duiker

Boekenkast Duiker

Houdt u van lezen? Kijk dan eens in de boekenkast van de Waterloopleinmarkt, achter in de hal van De Duiker. U vindt er een gevarieerd aanbod van mooie romans, streekromans, spannende thrillers en detectives en wat er verder aan literatuur en lectuur wordt aangeboden. De collectie wordt voortdurend ververst. Dus: kom, kijk en verwen uzelf met een goed boek. Het is zelfbediening: er staat een geldkistje bij en de boeken kosten allemaal een euro.

lees meer »
 
ANBI gegevens

ANBI gegevens

Op 3 januari 2017 zijn begroting 2017 en jaarrekeningen 2015 van de Bronkerk en Diaconie Bronkerk geplaatst. Lees meer bij: ANBI

 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
d
  
d  
Kerkelijk werker:
  Remko Groen
  Tel.
06 - 18.27.06.16
 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Cantrix/organiste:
  Ingeborg van Dokkum
  Tel. 055 - 533.31.64
 

d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 


 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.