PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
Tekst van de week Tekst van de week

Wanneer onrecht de wet wordt, verandert verzet in een plicht. -Thomas Jefferson-

 
Opbrengst Kerstspel 2017 voor Cards en Akwaaba

Opbrengst Kerstspel 2017 voor Cards en Akwaaba


Uit handen van de organisatie van Kerstspel voor een Kind mocht de werkgroep Kerk in Actie en de Stichting Akwaaba een cheque ontvangen van
      € 600. 
Het kerstspel voor een Kind wordt elk jaar in december op het Leesten georganiseerd.
Onze hartelijke dank hiervoor.
 

 
Diaconale Project “Onderwijs voor Dalitkinderen in India” Evaluatie 2017 Diaconale Project “Onderwijs voor Dalitkinderen in India” Evaluatie 2017

Geen plaats voor een kind. Dat is in India aan de orde van de dag. Duizenden kinderen van Dalits worden gediscrimineerd en buitengesloten. Hierdoor blijven hele gezinnen hangen in de armoede waaraan ze zo graag zouden willen ontsnappen.
‘Dalits’ betekent vertrapte of verdrukte. Dalits vallen buiten het Indiase kastenstelsel en worden ook wel kastelozen genoemd. Ze worden geminacht. Dalit kinderen worden op school met de nek aangekeken en verwaarloosd. Daardoor stoppen veel kinderen vroegtijdig met school. Door deze discriminatie en onder invloed van traditie en armoede stoppen veel kinderen vroegtijdig met school. Ze werken al jong samen met hun ouders als dagloner in de landbouw, de visserij of de steenfabriek.
Middels deze link krijgt u een animatie te zien over hoe het kastenstelsel in India

lees meer »
 
Vrouwendag Bronkerk Vrouwendag Bronkerk

Op zaterdag 17 maart a.s. organiseren vrouwen van de Bronkerk een vrouwendag van 10 uur tot 16 uur. Iedereen is welkom. Zie ook info in de Bron
Als u mee wilt doen dan graag aanmelden voor 4 maart a.s, zodat we weten op hoeveel vrouwen we kunnen rekenen. Opgeven via: Herma Willemsen of Marijke vd Roest; of via de flap-over in de hal van de kerk.

 
Vacature Cantor-organist Vacature Cantor-organist

Ben jij die musicus die bij ons de gemeentezang wil begeleiden én leiding wil geven aan onze cantorij? Kom dan naar de Bronkerk (in Ugchelen) en klik hier.

 
40-dagen boekje 40-dagen boekje

Op zondag 4 februari is het 13e boekje in de Bronkerk uitgedeeld. De samenstellers van het boekje zijn al een aantal jaren: Dori-Anne Aalbers namens de Emmaüsparochie locatie Bonifatius en Annie Bosman, Joke Endedijk, Corrie Paats en Jannie Zeeman namens de Bronkerkgemeente. Het is een oecumenisch samengestelde groep. De gebruiker wordt in 40 stappen, elke dag één, voorbereid op Pasen, volgens velen het belangrijkste christelijke feest. U vindt het boekje hier.

 
Ugchelen voor de voedselbank in februari

Ugchelen voor de voedselbank in februari
 
Ook in 2018 verzamelen we voor de voedselbank Ook in 2018 verzamelen we voor de voedselbank

De Voedselbank Apeldoorn bestaat sinds 2006. Momenteel maken zo’n 270 gezinnen in Apeldoorn wekelijks gebruik van de voedselbank. Mensen die hiervoor in aanmerking kunnen komen hebben minder dan 200,00 euro per maand te besteden. Naar mate het aantal voedselbanken in Nederland groeit is de beschikbaarheid van levensmiddelen uit de landelijke en regionale bedrijven kleiner geworden.

lees meer »
 
Vacatures Bronkerk per 2018

Vacatures Bronkerk per 2018

De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures

 
Boekenkast Duiker

Boekenkast Duiker

Houdt u van lezen? Kijk dan eens in de boekenkast van de Waterloopleinmarkt, achter in de hal van De Duiker. U vindt er een gevarieerd aanbod van mooie romans, streekromans, spannende thrillers en detectives en wat er verder aan literatuur en lectuur wordt aangeboden. De collectie wordt voortdurend ververst. Dus: kom, kijk en verwen uzelf met een goed boek. Het is zelfbediening: er staat een geldkistje bij en de boeken kosten allemaal een euro.

lees meer »
 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
d
  
d  
Kerkelijk werker:
  Remko Groen
  Tel.
06 - 18.27.06.16
 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Cantrix/organiste:
  Ingeborg van Dokkum
  Tel. 055 - 533.31.64
 

d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 


 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.