Tekst van de week Tekst van de week
Welke wijsheid is groter dan vriendelijkheid?
-Rousseau-

Komende zondag
10.00 uur: ds. A. de Graaf, Lieren.
 
Levend kerstverhaal in Ugchelen

Levend kerstverhaal in Ugchelen
Wij willen op zaterdagavond 21 december een “Levend Kerstverhaal” organiseren,  als vervolg op/ doorstart van wat 20 jaar lang “Zingen voor een Kind” heette, en wat vorig jaar voor het laatst is georganiseerd.
Wij werken aan een speurtocht-achtige activiteit, voor jong en oud, buiten, in het dorp en voor het dorp. In het donker zullen groepjes mensen met lichtjes op zoek gaan naar de personages uit het kerstverhaal. Ieder van die personages heeft iets te vertellen: iets over zichzelf, iets over wat deze nacht zo bijzonder maakt, of: het geeft een aanwijzing waar het Kerstkind te vinden is.
lees meer »
 
Speculaastaarten-actie

Speculaastaarten-actie
U kunt weer overheerlijke speculaastaarten kopen in de Bronkerk. U ondersteunt hiermee het werk van de bewoners van s’Heerenloo en tevens ons Kerk in Actie-project “Casa Speranta in Moldavië".
De speculaastaarten kosten € 5 per stuk (in luxe doos verpakt + € 0,50).
Wilt u uw personeel verrassen met een speculaastaart voor bijvoorbeeld Sinterklaas, dan kunt u uw bestelling ook plaatsen via Marinus Ditzel
Bij 10 of meer taarten kan de bestelling zelfs worden thuisbezorgd.
 
 
Aandacht voor levensvragen 26 november

Aandacht voor levensvragen 26 november
Levensvragen zijn vragen over zin en bedoeling van het leven en onze plaats in de wereld. Cultuur, religie en/of levensbeschouwing spelen een rol in de manier waarop wij hiermee omgaan en welke vragen dit oproept. Naast grote vragen (waar kom ik vandaan, waar ga ik naartoe) gaat het ook om kleinere vragen als ‘wat maakt deze dag de moeite waard?’. Deze avond is er aandacht voor bewustwording van levensvragen, wat ze betekenen, hoe je anderen tot steun kunt zijn en hoe en wanneer het Centrum voor Levensvragen professionele ondersteuning kan bieden.
Gastspreker: Christine van Dijk, geestelijk verzorger bij de Zorggroep Apeldoorn e.o. en het Centrum voor Levensvragen Oost-Veluwe

Dinsdag 26 november 2019;
Wilde Pieters, Hoofdstraat 175, 7311 AZ Apeldoorn
Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur
 
Gemeentevergadering 27 november 2019

Gemeentevergadering 27 november 2019
Wij wijzen u nu al vast op de gemeentevergadering die gehouden wordt op woensdag 27 november. De vergadering begint om 19.30 uur. Op de agenda staan zoals gebruikelijk de begrotingen van de colleges van Diakenen en Kerkrentmeesters. Daarnaast is er door de Kerkenraad een nieuwe Plaatselijke Regeling opgesteld en is er aandacht voor de overdracht van de werkzaamheden van Marinus Ditzel. Ook hopen we u te kunnen informeren over de nieuwe afspraken rond rouw- en trouwdiensten.
De agenda met bijbehorende stukken zullen op de zondagen na 13 november in de hal liggen en zijn daarna voor een deel ook te vinden op de website.
 
Ugchelen voor de voedselbank in november

Ugchelen voor de voedselbank in november
 
Vrijdaginloop

Vrijdaginloop
Op vrijdag 10 mei start er een nieuwe activiteit in De Duiker, bestemd voor alle Ugchelenaren. Een ieder, jong en oud, die gezellig in gesprek wil gaan met bekende en onbekende inwoners van Ugchelen, is welkom tussen 16.30 en 18.30 uur. Het eerste kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. Daarna zijn de consumpties voor eigen rekening. En wie weet kunt u ook nog genieten van een hartig hapje.
Kom ook eens een kijkje nemen.
We hopen dat dit initiatief aanslaat, zodat we dit iedere tweede vrijdag van de maand kunnen voortzetten.
Voor vragen: Toos Kwappenberg, tel. 5331327.
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
Vanaf januari 2019 zal de Bronkerk beschikken over een Digitale Nieuwsbrief. Daarin komt allerlei nieuws uit de gemeente. De Nieuwsbrief is tevens bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt zo mogelijk wekelijks per mail wordt verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd.
lees meer »
 
Vacatures Bronkerk per 2018

Vacatures Bronkerk per 2018
De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.