Bezoek aan Rumah Impian Bezoek aan Rumah Impian

In september zal Hanny Bloem, activiteitenbegeleidster van Rumah Saya, een rondreis maken door Indonesië en speciaal voor de Bronkerk een persoonlijk bezoek brengen aan Rumah Impian in Yogyakarta. Ze zal daar Sammy Lapudooh ontmoeten, de oprichter van het opvanghuis en zal namens onze gemeente  lekkernijen en cadeautjes overhandigen voor de kinderen. We zijn haar dankbaar dat ze 'Ons Rumah Impian' nog dichter bij onze gemeente wil brengen.

Dat Rumah Impian al dichtbij staat, bewijst onderstaand mailtje, welke wij van Sammy mochten ontvangen op 15 juni jl:

Dear Nelly and everyone in "de Bronkerk" KIA group,

Thank you very much. Thank you for the pictures too.
The children are getting ready for vacation time, and we are having two new childen joining us in the Hope Shelter at the end of this month.

Best regards,
Sammy

De werkgroep Kerk in Actie zal in het najaar weer met leuke wervingsacties komen ter ondersteuning van Rumah Impian en Anak Wayang.

Vanwege de succesvolle verkoop van de zendingskalender waarbij ruim € 500,00 is ingezameld, zal de kalender een vervolg krijgen in 2015. Kleurrijke plaatjes en leuke Indonesië-weetjes zullen de kalender sieren en wellicht staan er weer bekenden op! We houden dit keer rekening met een goed ophangsysteem.
In december zullen wij de verkoop van de speculaastaarten en invulling van de kerstpakketten verzorgen. De opbrengsten van de speculaastaarten zijn voor Rumah Impian en Anak Wayang.

Graag verzorgen wij komende winter een kerkdienst welke volledig in het teken staat van Indonesië. Aangezien de invulling ervan nog niet duidelijk is, komen we hier graag op terug. Evenals op de in de pen zittende bruisende acties, welke nog vorm moeten krijgen!

Rumah Impian heeft met haar ontvangen financiële middelen reeds een functioneel project tot uitvoering gebracht: The Super Pit project - de aanschaf van nieuwe fietsen voor de kinderen in het opvanghuis.

In 2008 kocht Rumah Impian 8 gebruikte fietsen voor hen maar inmiddels zijn ze met 14 kinderen en komen ze er 6 tekort. Daarnaast zijn de 8 oude fietsen zo afgetakeld geworden dat revisie niet meer mogelijk is. Het Super Pit project zette zich in voor de vervanging en aanschaf van nieuwere fietsen. Pit betekent dan ook “Fiets” in de Javaanse taal. Zie op de foto het resultaat!