Busreis senioren 2012 Busreis senioren 2012

Op donderdag 30 augustus vertrok om 10 uur een touringcar van de firma Visscher met iets meer dan 40 personen vanuit Ugchelen richting het westen. De eerste hobbel, een opgebroken weg voor de Bronkerk, was toen al soepel genomen.
Eerste bestemming voor deze door de Diaconale Raad georganiseerde seniorenreis, was de Simonehoeve te Katwoude, vlakbij Volendam.

Hier kregen de deelnemers van de busreis uitleg over het maken van Hollandse kaas. Daarna volgde een demonstratie klompen maken. Marinus bleek talent te hebben als klompenmaker en heeft een verzoek om bij de Simonehoeve te komen werken in beraad!
Na een uitstekende lunch kon er nog even “geshopt” worden in de winkel waarbij menig één de verleiding niet kon weerstaan om een stukje “Holland” aan te schaffen.
De reis werd vervolgd naar hartje Amsterdam. In onze hoofdstad werden de deelnemers bij een rondvaartboot gebracht. De schipper wist de boot feilloos door de grachten te loodsen en daarbij ook nog een toelichting te geven op alle bezienswaardigheden van deze historische stad.
Rond 16:00 uur vertrok de touringcar richting de laatste bestemming: Restaurant Bosgoed te Wilp. Hier werd een 3 gangendiner genoten waarna een ieder moe maar voldaan weer naar het vertrouwde Ugchelen terugkeerde.