Werkgroep Kerk in Actie, ook in 2015 een geweldig resultaat!

Opnieuw heeft de werkgroep Kerk in Actie, dankzij de inzet en de giften van veel gemeenteleden, het bedrag van 10.000,- euro kunnen overmaken naar het Indonesië  Project  “Rumah Impian’ op Jogjakarta.
Onderstaand ziet u hoe we aan dit geweldige bedrag zijn gekomen.

Kerk op de catwalk 3459,-
Collectes 2422,-
WPU 1500,-
Speculaastaart / cadeau-tafel 1202,-
DV-duiker 932,-
Kalender Kerk in actie  160,-
Workshops         342,-

Henja Visser, van Kerk in Actie landelijk,  is in november op bezoek geweest bij Rumah Impian. Het was een zeer positief bezoek. Ds. Sammy, met zijn team aan vrijwilligers zetten zich met overgave en professionaliteit  in voor  de straatkinderen op jogjakarta. Kerk in Actie heeft dan ook besloten nog een jaar het contract te verlengen met Rumah Impian t.b.v. het Dream house project.  Rumah Impian is nu  bezig om mogelijkheden en activiteiten te ontwikkelen om zelf inkomsten  te genereren om zo binnenkort alles zelf te kunnen bekostigen.

Zo wordt er nu een huiswerkbegeleidingsproject opgestart voor kinderen van gezinnen die in staat zijn om daarvoor te betalen. (er blijkt namelijk nogal wat interesse te zijn voor deze nieuwe activiteit van Dream house waarbij ze op locatie in de Kampongs bijscholing voor  kinderen aanbieden. Dit geldt niet alleen voor de kinderen uit de armste gezinnen.  Tevens is Dream house bezig met het inrichten van een kinderdagverblijf. Dit voor de opvang van kinderen waarvan beide ouders werken en die deze opvang kunnen betalen. Onze bijdrage vanuit Ugchelen zal dienen als startinvestering voor deze activiteiten.

Het is heel mooi om te constateren dat hierdoor Dream house blijvend eigen inkomsten  krijgt waarmee zij hun programma  en materialen zelf kunnen gaan bekostigen.
Verder richt Dream house zich nu sterker op de situatie in de gezinnen waar de kinderen vandaan komen.  In de kampongs leven grote gezinnen. De ouders hebben geen werk en verdienen met de kinderen door op straten en pleinen te bedelen. Helaas geven mensen nog steeds aan bedelaars, daardoor zijn de verdiensten goed. Dream house blijft zich inzetten om samen met andere organisaties te stimuleren dat ouders ten eerste hun kinderen naar school laten gaan en ten tweede dat de ouders gemotiveerd worden  en begeleiding krijgen om “echt werk” te gaan zoeken. Dit is geen eenvoudige uitdaging maar wel noodzaak om de problemen bij de basis aan te pakken. Kortom het geld wordt prima besteed.

Komend najaar gaan wij ons als werkgroep Kerk in Actie bezinnen over een nieuw project. Lijkt het u leuk om met een nieuw project aan de slag te gaan. De werkgroep zoekt hiervoor nog een aantal enthousiaste vrijwilligers. Iets voor jou? Zet dan nu de stap en bel met Patricia van der Zwan, 055 - 542.23.82 of Nelly de Boer, 055 - 542.18.23