Nieuw project Diaconie, Dalit kinderen Nieuw project Diaconie, Dalit kinderen

Dalit = Onaanraakbaren. De groep van de Dalit vormt de onderste laag van de maatschappij in India. Duizenden kinderen van Dalits worden gediscrimineerd en buitengesloten. Hierdoor blijven hele gezinnen hangen in de armoede.
Kinderen groeien er op in – structurele – armoede. Zij moeten zich zien te redden, zonder onderwijs en om te overleven werken ze o.a. op de vuilnisbelten van de steden of in steengroeves. Ook al is het onderwijs wettelijk geregeld, toch verlaten van vele kinderen de school al als ze 7 of 8 jaar zijn.

Dalits vallen buiten het Indiase kastenstelsel en worden ook wel kastelozen genoemd. KerkinActie trekt zich het lot van deze kinderen aan. Zij steunen plaatselijke initiatieven om de uitzichtloze situatie te doorbreken. Zo probeert de organisatie CARDS daar de Dalit- kinderen op te vangen en zo mogelijk ook onderwijs te geven. Zo ontstaat er perspectief en is er hoop op een beter leven, ook voor hun naaste familie. Het college van Diakenen van de Bronkerk in Ugchelen heeft zich voor het komende jaar verbonden aan dit project. De gemeentevergadering van 23 november 2016 heeft hier haar volledige steun aan toegezegd. Dus de gelden die in het komende jaar via collectes en allerlei acties van de Bronkerk worden ingezameld voor het project van de Diaconie, zijn bestemd voor de Dalit-kinderen in India. Wij rekenen op uw steun!

Kijk ook op https://www.kerkinactie.nl/projecten/onderwijs-voor-dalit-kinderen