Ook in 2017 verzamelen we voor de voedselbank Ook in 2017 verzamelen we voor de voedselbank

De Voedselbank Apeldoorn bestaat sinds 2006. Momenteel maken zo’n 270 gezinnen in Apeldoorn wekelijks gebruik van de voedselbank. Mensen die hiervoor in aanmerking kunnen komen hebben minder dan 200,00 euro per maand te besteden. Naar mate het aantal voedselbanken in Nederland groeit is de beschikbaarheid van levensmiddelen uit de landelijke en regionale bedrijven kleiner geworden.

Dat betekent dat de Voedselbank een groter beroep moet doen op plaatselijke initiatieven. Wij als Bronkerk willen graag helpen, daarom  verzamelen ook wij houdbare levensmiddelen voor de voedselbank. In de hal van de kerk staat een mand en tijdens de openingstijden van de Duiker en/of de kerk kunt u daar uw levensmiddelen in leggen. De voedselbank vindt het prettig om veel van hetzelfde te krijgen zodat ze makkelijk kunnen verdelen.

Daarom hebben wij gekozen voor een maandthema. We publiceren dit in de Bron maar u kunt het ook altijd vinden op de website van de kerk. www.bronkerk.nl  We hebben daar informatie wat we per maand willen verzamelen. Maandelijks wordt dit dan weer door de vrijwilligers weggebracht naar de voedselbank.