PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
Indrukwekkende foto-fietstocht voor Rumah Impian Indrukwekkende foto-fietstocht voor Rumah Impian


Op 14 juni hebben we met een 20-tal deelnemers de foto-fietstoertocht gefietst voor Rumah Impian. Een ietwat bedompte dag werd opgeleukt met vele lichtpuntjes. De tocht voerde ons door de omgeving van Beekbergen.

Daar blijkt een klein oorlogsmuseum te zijn gehuisvest in de Dorpsstraat nr. 15. "Collectie 40-45" speciaal gericht op de Veluwe in oorlogstijd had speciaal voor ons, buiten de normale openingsdag op zaterdag om, de deuren wijd opengezet.  We kregen daar mee, dat achter al de uitgestalde attributen een indrukwekkend verhaal zat verborgen die uitbater René vol overgave met ons deelde. Zeer indrukwekkend en we danken René en Germa Broere voor hun medewerking.

De tocht leidde ons verder door het Slagerspaadje, achterlangs de tennisvelden naar de Berg en Dalweg. Klimmen geblazen, maar hoe heerlijk voelt dan de afdaling en de volop in beweging zijnde flora en fauna om ons heen.Einde beton linksaf, alcoholvrije camping oversteken, prieeltje rechtsaf, restaurantje rechtsaf, Enk van Beekbergen. De foto's toonden de herkenningspunten onderweg.


Na dik 20 kilometer werden we hartelijk ontvangen bij echtpaar Wilms pal wonend aan het spoorlijntje van de VSM met een prachtige tuin en mooie vergezichten. Daar hadden de dames van werkgroep Kerk in Actie een wel zeer uitgebreide picknick voor ons uitgestald. Eerlijkheidshalve moesten we bekennen best trek te hebben gekregen en hebben we ons tegoed gedaan aan de lekkernijen.

De laatste 6 kilometers terug naar Ugchelen legden we fluitend af met warme zonnestralen op onze bol.

Mocht u nu nieuwsgierig zijn geworden naar de volledige route van de foto-toertocht dan kunt u deze zelf ook fietsen (picknick dan niet inbegrepen). De route van 25 km is te bestellen via Inge van Vemde -  tegen een kleine vergoeding van € 2,50 voor Rumah Impian.

terug
 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
d
  
d  
Kerkelijk werker:
  Remko Groen
  Tel.
06 - 18.27.06.16
 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Cantrix/organiste:
  Ingeborg van Dokkum
  Tel. 055 - 533.31.64
 

d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 


 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.