Vacature werkgroep beeld en geluid Vacature werkgroep beeld en geluid
De werkgroep beeld en geluid wil graag versterking met een voorzitter die de werkgroep aan wil sturen en voor het bedienen van de camera bij video diensten.

Vacatures Kerkenraad Vacatures Kerkenraad
Vanaf januari 2021 ontstaan er in zowel de Kerkenraad als bij de contactmedewerkers vacatures:
Voorzitter Kerkenraad;
Kerkrentmeesters (3: voorzitter, secretaris, bouwbeheer);
Ouderling.

Contactmedewerkers
Vacature: 2 contactmedewerkers

Wilt u meer informatie over de vacatures neem dan contact op met de scriba.
Chris de Winter  email:  scribakr@bronkerk.nl of 0610917060

Handboek Vrijwilligersbeleid Bronkerk Handboek Vrijwilligersbeleid Bronkerk
Lees het 'Handboek Vrijwilligersbeleid Bronkerk'.

Redacteur de Bron Redacteur de Bron
De redactie van de Bron zoekt:

ENTHOUSIASTE REDACTEUREN M/V

om het gezellige team vrijwilligers mee uit te breiden!

Wat doen we?
Als team van vrijwilligers vanuit het dorp en de kerk maken we elke twee weken een Bron. Dat kost je als redacteur twee á drie keer per jaar een paar avonden. Elke uitgave wordt met een team van twee redacteuren en de advertentiecoördinator gemaakt. Het werk bestaat uit het selecteren van binnengekomen kopij en redigeren van de teksten. Daarna wordt het blad ingedeeld en volgt nog een correctie van de drukproef.

Wat zoeken wij?
Iedereen, jong en oud, is van harte welkom! Het is een kerk- en dorpsblad dus we zoeken ook redacteuren uit kerk én dorp. Ervaring met het maken van drukwerk is niet nodig, het is wel handig als je kunt werken met Word en Outlook. Heb je interesse of wil je eerst wat meer informatie? Laat het gerust weten via ugchelendebron@ bronkerk.nl . Je mag natuurlijk ook altijd even komen meekijken tijdens een redactieavond!

Contact: Warner Bruins, wbruins@ziggo.nl  tel. 055-5416403

Vacature Werkgroep Eredienst Vacature Werkgroep Eredienst
De kerkenraad draagt verantwoordelijkheid voor de vieringen in de ruimste zin van het woord. De zondagse viering is immers het hart van het gemeente-zijn. De werkgroep eredienst kan hierbij de kerkenraad adviseren en vergadert daarover een aantal malen per jaar.
De leden daarvan proberen een bijdrage te leveren aan de vorm en inhoud van de vieringen, dit in overleg en samenspraak met de predikant(en).

Contactmedewerkers Contactmedewerkers
Voor laagdrempelig pastoraat, oftewel: omzien naar elkaar.
Wat doet een contactmedewerker?
  • Contact onderhouden, bezoekwerk bij ongeveer 15 tot 20 adressen
  • Wijkbrieven rondbrengen, kerst- en paasattenties bezorgen
  • Bezoek bij feestelijkheden, zoals huwelijksjubilea en hogere verjaardagen
  • Kwetsbare mensen bezoeken. In gesprek gaan over hun zorgen en/of problemen.
  • Bij acute of ernstige ziektes en serieuze ziekenhuisopname kan de ouderling of predikant worden ingeschakeld.
  • Overleg met de sectieouderling (en ev. predikant) over pastorale zaken
  • De wijkteamvergaderingen (+ 3 keer per jaar) en de toerustingsbijeenkomst (1 keer per jaar) bezoeken
  • Volgens rooster meehelpen bij het uitreiken van de orde van dienst/Bronkerkbrief op zondag.
Tijdsinvestering: ongeveer 2 dagdelen per maand. Er zijn 2 vacatures.