PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
Doelen Moldavië 2014 Doelen Moldavië 2014

Zoals veel mensen in Ugchelen inmiddels zullen weten vertrekt op 20 juli 2014 een groep jongeren uit de Bronkerk naar Moldavië.
Al vanaf vorig jaar zijn zij druk geweest om door middel van verschillende acties geld bij elkaar te krijgen om de reis en vooral de hulpverlening in Moldavië te kunnen bekostigen.
 
De jongeren gaan  het geld en vooral ook veel energie steken in de volgende doelen:

  • De familie Bejan in Neculaieuca is bezig met een kindertehuis in aanbouw.De jongeren gaan hen financieel ondersteunen. Naast de financiële steun zullen zij hier ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen gaan steken om mee te helpen aan de bouw van het tehuis. Er moet beton gestort worden, geverfd en getimmerd. Veel te doen dus.
  •  Ook gaan de jongeren in samenwerking met lokale mensen, lokaal voedselpakketten samenstellen en deze in Orhei en in de dorpen rond Orhei rond brengen naar gezinnen waar de nood echt heel hoog is. 
  • De lokale bevolking organiseert elk jaar kinderkampen voor de kinderen uit de kindertehuizen en weeshuizen. Ook kinderen uit gezinnen waar werkelijk niets is worden hiervoor uitgenodigd. Deze kinderen kunnen kosteloos deelnemen en men probeert dit 6 weken lang te doen á 100 kinderen per week. Wij gaan dit project financieel ondersteunen. De jongeren van de Bronkerk gaan zelf ook deelnemen aan deze kinderkampen en meehelpen de kinderen met sport en spel een aantal fijne dagen te bezorgen.
Blijft u de jongeren alstublieft ondersteunen in hun pogingen met de komende acties nog geld bij elkaar te krijgen voor deze projecten.

De  volgende acties kunt u binnenkort verwachten:
Fotofietspuzzeltocht (7 juni)
Autowas actie (21 juni)


Kindertehuis in aanbouw

terug
 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
d
  
d  
Kerkelijk werker:
  Remko Groen
  Tel.
06 - 18.27.06.16
 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Cantrix/organiste:
  Ingeborg van Dokkum
  Tel. 055 - 533.31.64
 

d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 


 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.