Goede doelen 2017 Goede doelen 2017

Stichting Veluwse Wens Ambulance
Het doel van de Stichting Veluwse Wens Ambulance is het verzorgen van wensen voor mensen die ernstig ziek zijn en vaak niet meer lang te leven hebben. Stichting Veluwse Wens Ambulance maakt het voor deze mensen mogelijk om hun laatste wens in vervulling te laten gaan. Deze wensdag is geheel kosteloos en wordt volledig verzorgd door vrijwilligers. Stichting Veluwse Wens Ambulance staat voor kwaliteit, comfort en professionaliteit. Alle vrijwilligers zetten zich onbetaald in voor deze stichting. Stichting Veluwse Wens Ambulance is volledig afhankelijk van giften en donaties om deze wensdagen te kunnen vervullen voor de wensvragers.
Voor meer informatie zie: www.veluwsewensanbulance.nl

Exodus
Deze vrijwilligersorganisatie doet veel voor gedetineerden en ex-gedetineerden. Het OKD- project( ouder-kind-detentie) zorgt ervoor dat kinderen door vrijwilligers naar de gevangenis worden gereden om hun ouder te bezoeken. In een aantal steden zijn Exodushuizen waar ex-gedetineerden een jaar lang worden opgevangen na hun detentie en geholpen hun weg in de maatschappij weer te vinden.Ook is er het Maatjesproject, vrijwilligers die gedetineerden bezoeken in de gevangenis voor een gesprek, soms contact hebben met de familie en hen begeleiden als de mensen vrij komen. Er zijn ong. 1800 vrijwilligers betrokken bij dit mooie werk.
Voor meer informatie zie: www.exodus.nl

Stichting GOD BLESS YOU HOMES
Stichting God Bless You Homes zet zich in voor kansarme kinderen en wezen in Kitale, Kenia.
Ons doel voor 2017 is om geld te werven voor de verdere uitbreiding van de God Bless You High school. De school heeft een goede naam, er is een stijgende instroom van studenten. Veel studenten  komen van ver. Zowel voor de meisjes als de jongens zijn er slaapgelegenheden gebouwd. Nu is het noodzakelijk dat de bouwkundige voorzieningen stevig worden aangepast. De school heeft bijvoorbeeld geen goed laboratorium en praktijklokalen. Ook ontbreekt een bibliotheek en goede keuken/kantine. Daarnaast zijn er meer klaslokalen nodig. Kortom we willen samen met onze Keniaanse partner een stevig multifunctioneel gebouw neerzetten.
Voor meer informatie zie: www.gbyh.nl

Stichting Rafiki Tanzania
Toerisme in Tanzania zorgt voor veel werkgelegenheid en is daarmee een belangrijke bron van inkomsten. Het begeleiden van een safari is dankbaar werk, en vele Tanzanianen hebben de wens om gids te worden. Helaas is het niveau van onderwijs voor safari gidsen laag. Het opleiden van toekomstige gidsen is niet alleen belangrijk voor hun carrière, maar ook voor het natuurbehoud in de parken. In Tanzania is de ‘ bush academy’ opgericht. Bij de “bush academy” worden trainingen op verschillende niveaus aangeboden. RAFIKI TANZANIA sponsort jongeren die de ambitie hebben om Safari gids te worden, maar niet over de financiële middelen beschikken om zo’n training te volgen.
Voor meer informatie zie: http://www.rafikitanzania.nl/bush-academy/

Stichting Pax Kinderhulp Apeldoorn
Een uur per dag water en elektriciteit, vaak alleen 's nachts. Wonen in een bouwval of een container zonder water en verwarming. Ook 's winters als de temperaturen dalen tot twintig, soms dertig graden onder nul. Dat zijn de leefomstandigheden van veel Armeense gezinnen na de aardbeving van 1988. Nog steeds is er voor hen geen toekomstperspectief. Misschien kunt ú dit een vakantiekind meegeven. Er gaat een wereld voor de vakantiekinderen open door ze te laten genieten van, voor ons zulke gewone dingen, als een warm bad of douche, boodschappen halen, een spelletje doen en buiten spelen. Er zijn veel kinderen die in aanmerking komen. Pax Kinderhulp probeert in samenwerking met mensen in Armenië elk jaar een groep vakantiekinderen te selecteren. Wezen, halfwezen en kinderen in noodbehuizing. Voor meer informatie zie: www.pax-apeldoorn.nl