Goede doelen 2018 Goede doelen 2018

Reach Another Foundation 
Met het geld van de Waterloopleinmarkt Ugchelen zal de Reach Another Foundation door lokale chirurgen uitgevoerde levensreddende operaties financieren van baby’s met Hydrocephalus (waterhoofdje) in Ethiopië. Eén operatie kost in Ethiopië €125. De operaties zijn tevens een opleidingsmogelijkheid voor neurochirurgen in opleiding. In 2009 vonden deze operaties nog niet plaats en was er slechts 1 neurochirurg in Ethiopië. Sindsdien heeft de ReachAnother Foundation de operaties van 3000 baby’s gefinancierd, kennis gebracht en de opleiding van 25 neurochirurgen ondersteund.
Voor meer informatie zie: Website: www.reachanother.org/
 
Quetzal Aid Stichting 
De stichting is ontstaan als gevolg van het vrijwilligerswerk van Maaike Bosschart in Guatemala. De bijdrage wordt besteed aan aanschaf van waterfilters (prioriteit nr.1 schoon drinkwater), zaaigoed, medicijnen en solar-lampen. Na het regenseizoen gaat men verder om de hutjes te voorzien van cementvloeren, in plaats van aangestampte aarde. Dit is zeer belangrijk om infectie-ziekten en luchtwegproblemen te voorkomen. Mede door vulkaanuitbarstingen en aardbevingen zijn deze zaken van levensbelang.
Voor meer informatie zie: Website: http://www.quetzalaidstichting.nl/
 
Roparun 2018
Samen de uitdaging aangaan. Niet voor onszelf, niet voor de sport, maar voor een ander. Een ander met kanker. Wij Bert en Patricia fietsen en lopen/rijden mee met de Roparun van Parijs tot Rotterdam. Dit doen wij komend Pinksterweekend  van 2018. De opbrengst is voor de Palliatieven zorg, zoals inloophuizen, het Hospice, verwenweekenden voor patiënten. 
Voor meer informatie zie: www.roparun.nl
 
Stichting Ziender ogen
We gaan ieder jaar met een oogteam naar Haïti om oogzorg te leveren in de meest afgelegen dorpjes. De mensen hebben vrijwel niks. Vaak het setje kleren wat ze aan hebben en een dak boven hun hoofd. Een waterpunt op afstand. Brillen worden vaak op de grond neer gelegd daarom sturen we zoveel brillen vanuit Nederland inclusief koker daarheen. Ook verzamelen wij koffers omdat deze mensen dit vaak gebruiken als kledingkast. Periodiek ontvangen ze de oude brillen van de WPU. Voor meer informatie zie: http://www.stichtingzienderogen.nl/projecten/verslag-hatitie-april-2017/
 
Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn
Een paar extra boodschappen. Een tweedehands computer om mee te kunnen in de digitale samenleving. Spellen, omdat ook ontspanning hoort bij het weer opbouwen van je leven. Met dit soort extraatjes wil de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn een heel kwetsbare doelgroep een steuntje in de rug geven, naast de reguliere hulpverlening.
Voor meer informatie zie: stichtingzwerfjongerenapeldoorn.nl
 
Ugchelense Woudlopers 
Het specifieke doel dat ik wil aandragen is de aanschaf van drie nieuwe tenten zodat wij elk jaar met de kinderen op kamp kunnen blijven gaan. Onze huidige tenten lopen helaas tegen het eind van hun levensduur aan wat betekent dat ze lekkages en gaten beginnen te vertonen, met alle gevolgen van dien. We zijn als vereniging dan ook al geruime tijd aan het sparen voor nieuwe tenten maar omdat de tenten erg duur in aanschaf zijn (€ 1.785,00 per stuk)  zijn we niet in staat om in één keer zo'n grote uitgave te doen.
 

terug