PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
Hoe ga je met de aarde om? Hoe ga je met de aarde om?

Op zondag 8 feb. stond het thema ‘Hoe ga je met de aarde om centraal”. Dit thema werd voorbereid door de werkgroep Kerk in actie. De dienst kreeg vorm door het zingen van mooie eigentijdse liederen over schepping, gerechtigheid, samen delen en goed rentmeesterschap.     
Het koor New Relations zong prachtig o.a. het nummer ‘You raise me up’. Er was een ‘bevlogen ‘ overdenking over eigen verantwoordelijkehid als het gaat om duurzame keuzes. Keuzes die niet vrijblijvend zijn, maar die we ècht moeten maken. Om daardoor de wereld beter achter te laten voor de komende generaties.  De kinderen van de kindernevendienst maakten van oude melkpakken leuke portemonneetjes. Ze lieten daarmee zien dat afval juist grondstof kan zijn voor nieuwe produkten.

Na afloop van de dienst vertelde Herman Meijer over een projekt tussen Banda Aceh (Indonesië) en Apeldoorn. Na de tsunami van 2004 werd de bestuurlijke organisatie weer op poten gezet. Daarbij was er veel aandacht om alles op een duurzame manier weer op te bouwen. Het werd een samenwerkingsverband van 10 jaar waarin goede naar de behoeften van Indonesië werd geluisterd. Daarom kan worden gezegd dat alles wat door beide partijen is opgezet, goed functioneert en nu zelfstandig verder gaat. Een inspirerend en hoopvol verhaal over hoe het ook anders en duurzamer kan .
 

terug
 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
d
  
d  
Kerkelijk werker:
  Remko Groen
  Tel.
06 - 18.27.06.16
 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Cantrix/organiste:
  Ingeborg van Dokkum
  Tel. 055 - 533.31.64
 

d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 


 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.