Terugblik Indonesiche lunch voor 'Rumah Impian'

Op zondag 3 november werd de dankdag voor oogst en gewas gevierd in de Bronkerk, welke in het teken stond van de Wereldmaaltijd. De FAO ( voedsel- en landbouw-organisatie van de Verenigde Naties) heeft berekend wat iedere wereldbewoner elke dag zou kunnen eten als de wereldvoedselproductie gelijk verdeeld zou zijn. Deze hoeveelheid voedsel wordt de Wereldmaaltijd genoemd  en laat zien dat er meer dan genoeg voedsel is voor iedereen!

De Wereldmaaltijd bestaat uit:

• tarwe,  255 gram
  • rijst,  273 gram
  • maïs,  306 gram
  • gerst,   55 gram
  • granen overig,  62 gram
  • aardappelen,  135 gram
  • knol/wortelgewassen overig,  163 gram
  • sojabonen,  93 gram
  • peulvruchten overig,  25 gram
  • groenten,   376 gram
  • fruit,  231 gram
  • noten,  15 gram
  • suiker/zoetstoffen,   78 gram
  • specerijen,  3 gram
  • plantaardige olie,   55 gram
  • melk,  269 gram
  • eieren,   27 gram

Tijdens de dienst werd het verhaal gelezen uit 2 Koningen 4, 1-7: God wijst een opvolger voor Elia aan, hij heet Elisa. Hij gaat verder waar Elia zijn taak beëindigde. Hij komt een weduwe tegen met twee kinderen. Ze hebben bijna niets meer en ze dreigen van honger om te komen. Maar dan gebeurt een wonder: Elisa laat de vaten met olie vullen en er is meer dan genoeg. Elisa heeft zijn naam waar gemaakt: God redt.

De Wereldmaaltijd was onze bron van inspiratie om een Indonesische lunch in elkaar te zetten en de opbrengst daarvan te schenken aan Rumah Impian. Met gerechten als Soto Ajam, kerriesoep, loempia, rijst, sajoerboontjes en komkommersalade met munt werd onze lunchtafel aan 50 gemeenteleden voorgeschoteld. Er waren meerdere gegadigden, welke wij helaas moesten teleurstellen. De opkomst was boven verwachting!

Ook lanceerden wij onze eigen zendingskalender vol met kleurrijke plaatjes en wetenswaardigheden over Indonesië. Aangezien er landelijk helaas geen zendingskalender meer wordt uitgegeven, wilden wij onze gemeente toch graag voorzien in dit langzaam verdwijnend fenomeen.