Zondag 22 april, 14.30 uur, Afscheidsdienst ds. Bart Ramaker

Voorganger is ds. Bart Ramaker m.m.v. de Cantorij

In deze dienst neemt ds. Bart Ramaker na 9 jaar afscheid van de Bronkerk. Deze dienst begint om 14.30 uur. De cantorij, onder leiding van Ingeborg van Dokkum, verleent medewerking aan de dienst. We staan stil bij het verhaal van de Emmaüsgangers. Ze zijn verdrietig omdat ze menen dat het Koninkrijk van Jezus van Nazaret dood is gelopen. Maar Jezus komt bij hen lopen en legt uit waarom Hij sterven moest. Als Hij het brood breekt herkennen ze hem en brandt hun hart van liefde voor hun Heer. Ze gaan meteen weer terug naar Jeruzalem. Iedereen moet het weten: Jezus is niet dood Hij leeft! Die boodschap wil je niemand onthouden. Lukas 24,13-35

Diaconie collecte: eigen Diaconie
Uitgangscollecte: Schuldhulpmaatjes

Kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 8

Bronkerkbrief Bronkerkbrief

Iedere zondag wordt aan het begin van de dienst de Bronkerkbrief uitgereikt. Hierop staan de orde van dienst, mededelingen en activiteiten voor de komende week. Wilt u voorgaande Bronkerkbrieven nog eens nalezen, raadpleeg dan het Archief van de Bronkerkbrief.

Mededelingen voor de Bronkerkbrief kunnen per e-mail doorgegeven worden aan:
  De mededelingen moeten uiterlijk op donderdagavond om 18.00 uur binnen zijn en kunnen alleen geplaatst worden bij voldoende ruimte.

Contact voor eventueel overleg:

• Geert Beauveser, tel. 055–5426360
  • Gert de Bruin, 055-5334714
  • Wout Paats, tel. 055–5338303

Hier vindt u de Bronkerkbrief en-of Liturgie van komende zondag (vanaf vrijdag/zaterdag) en de afgelopen weken.

Bronkerkbrief 22 april 2018
Bronkerkbrief 15 april 2018
Bronkerkbrief 8 april 2018
Bronkerkbrief 1 april 2018
Bronkerkbrief 25 maart 2018
Bronkerkbrief 18 maart 2018

Gebedsintenties Gebedsintenties

Een aanvraag voor gebedsintenties kan ook digitaal.

In de diensten van de Bronkerk is het gewoon om voorbeden aan te vragen.
Tijdens de kerkdienst wordt hierbij stilgestaan. Voorafgaand aan de dienst kun je een
gebedsintentie aanvragen door deze in het Gebedenboek te schrijven.
Er is behoefte om dit ook in de loop van de week te kunnen doen.
Hiervoor is een mailadres aangemaakt.

Alleen de dienstdoende diaken kent de verzoeker en brengt het verzoek over
aan de predikant. Zo blijft de privacy van de aanvrager beschermd.

Het mailadres luidt:

Gemeentegroet Gemeentegroet

Elke zondag worden na afloop van de dienst twee kaarten bezorgd bij mensen die iets te vieren hebben, een steuntje in de rug kunnen gebruiken of door omstandigheden niet meer in de kerk kunnen komen. Eén van de kaarten gaat vergezeld van de bloemen die op de liturgietafel hebben gestaan. Uit reacties weten we dat deze groet vanuit de gemeente wordt gewaardeerd.

De bloemen worden al jaren trouw verzorgd door Jannie Zeeman. Samen met de dienstdoend diaken wordt bepaald wie de kaart en de bloemen krijgt.
Regelmatig worden ook namen doorgegeven via de ouderlingen en contactpersonen. We zijn daarbij afhankelijk van de informatie die ons via deze kanalen bereikt.

Op advies van de Pastorale Raad en het College van Diakenen heeft de Kerkenraad het voorstel overgenomen een e-mailadres te openen. Iedereen die een naam door wil geven voor de diaconale kaart of de bloemengroet kan gebruik maken van het e-mailadres:

Als het mogelijk is graag een korte omschrijving van de reden waarom deze mensen in aanmerking komen voor een kaart en/of bloemen.

Kerkomroep Bronkerk Kerkomroep Bronkerk

Voor gemeenteleden die niet in staat zijn de kerkdiensten te bezoeken is het mogelijk de dienst via internet te beluisteren.
Dat kan “live” tijdens de kerkdienst, maar ook achteraf.

Klik hier of op het logo voor toegang website Kerkomroep om de kerkdienst te beluisteren.

Voor het gebruik van kerkomroep is een “Handleiding Kerkomroep” beschikbaar die u
hier kunt downloaden.

Als kerkomroep niet goed functioneert of als u andere vragen of opmerkingen heeft,
kunt u bellen met Bert van der Zwan a.i., 055 - 542.23.82 of