Juni, nieuws vanuit de werkgroep Kerk in Actie

De werkgroep Kerk in Actie steunt sinds dit jaar het project Rumah Impian in Indonesië. Vertaald het “droomhuis”.  Rumah Impian probeert ervoor te zorgen dat kinderen die op straat leven onderwijs krijgen en eventueel in overleg met de ouders tijdelijk in een opvanghuis kunnen wonen. In de kerkdienst van  7 april jl. is het project feestelijk van start gegaan. Wij zullen haar de komende 3 jaar ondersteunen.

De kinderen in Rumah Impian hebben de gemeente van de Bronkerk gezamenlijk een vrolijke brief gestuurd. Hierin stellen zij zich voor en geven hun toekomstdromen weer. Wij vinden het zeer fijn dat zij persoonlijk contact met ons hebben gezocht! U kunt deze brief terugvinden op deze pagina.

Ter ondersteuning van Rumah Impian bieden wij u dit jaar enkele leuke activiteiten aan.  We zullen in oktober rond Wereldvoedseldag een wereld-lunch bereiden met ingrediënten die de wereldbevolking tot haar beschikking heeft. In november brengen wij een kleurrijke zendingskalender over Indonesië uit en zijn we nog naarstig op zoek naar een Indonesische film die vertoond kan worden op één van onze Duikerfilmavonden.
Ook ons plaatselijke verzorgingstehuis Rumah Saya is enthousiast over Rumah Impian. Zij zet haar deuren in het voorjaar van 2014 open ten behoeve van dit project.

We hebben de Waterloopleinmarkt inmiddels achter de rug, zoals u elders op deze website kunt lezen. Een gedeelte van de opbrengst zal  bestemd zijn voor Rumah Impian.  Tijdens de kerkdienst van 7 juli wordt er voor Rumah Impian gecollecteerd. Deze wordt van harte bij u aanbevolen.

“God sta ons toe om vandaag met de kinderen te dromen en onze dromen elke dag met meer kinderen te delen”
Gebed van Sammy Lapudooh (oprichter  Rumah Impian)

Kijk ook op: http://www.thedreamhouse.org/en