Uit het college van diakenen december 2017 Uit het college van diakenen december 2017

De collecten op Kerstavond en eerste Kerstdag zijn bestemd voor de Dalitkinderen in India. De Bronkerk zal dit project ook in 2018 ondersteunen.
Door o.a. de acties van de taakgroep Kerk in Actie en de Cat Walk is er al veel geld binnen gekomen. In de Bala Bata's, opvangplekken voor deze kinderen die behoren tot de laagste kaste in India, krijgen de kinderen o.a. onderwijs die hun kansen in de samenleving sterk doen toenemen.

Het College van Diakenen heeft zich aangemeld bij het Christelijk Noodfonds Apeldoorn en stelt de komende 3 jaar steeds € 1000,00 beschikbaar voor mensen die buiten alle vormen van hulpverlening vallen.
Het Christelijk Noodfonds is een samenwerking van 7 kerkgenootschappen in Apeldoorn.

Voor de kerst worden er 14 kerstpakketten bezorgd bij mensen die het financieel niet breed hebben. De pakketten zijn samengesteld door studen- ten en hun begeleider van ROC Aventus. Zij proberen met korting producten te krijgen zodat er ook voor hun project in Nepal nog extra geld overblijft.
Een mooie actie waarbij het mes aan 2 kanten snijdt.

Het College van Diakenen heeft het afgelopen jaar de actie 'Geld geven geld maken' geinitieerd. Naast het goede doel, de Dalit kinderen in India, leidt het ook tot versterking van de onderlinge verbondenheid. Komend jaar organiseert het CvD o.a. een Walking Dinner om de betrokkenheid op elkaar en de saamhorigheid te bevorderen. Mogelijk wordt het een actie die zich niet beperkt tot de leden van de Bronkerk.