PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
November 2014, nieuws vanuit de werkgroep Kerk in Actie November 2014, nieuws vanuit de werkgroep Kerk in Actie

Hanny Bloem van Rumah Saya is terug van haar Indonesiëreis en ze heeft daar voor ons een prachtige film gemaakt over Rumah Impian. In een uitgebreid interview met Sammy Lapudooh, de oprichter van Rumah Impian wordt ons een goed beeld gegeven hoe het er bij Rumah Impian aan toe gaat. Bekijk hier dit interview

Momenteel worden 7 jongens en 7 meiden opgevangen. Zij wonen doordeweeks in het opvanghuis en gaan het weekend terug naar het ouderlijk huis. In Rumah Impian hebben ze zowel voor de jongens als voor de meiden een aparte woning. Met deze 14 kinderen zitten de huizen vol. Ze gaan doordeweeks naar school. De oudere jeugd op de fiets en de jongere kinderen met een busje.


Vrijwilligers Rumah Impian

Rumah Impian werkt voornamelijk met vrijwilligers. Deze bezoeken 2 tot 3 avonden per week de straatkinderen op enkele drukke kruispunten in Yogyakarta. Deze straatkinderen doen niets anders als om geld bedelen, waarbij de allerjongsten het meeste “scoren”. Dit geld geven zij af aan hun ouders en is bestemd voor het levensinkomen van het gezin. De vrijwilligers zoeken contact met deze straatkinderen. Praten met hen over hun omstandigheden en laten ze kind zijn d.m.v. spelletjes te spelen en met kleur- en prentenboekjes.
Hanny van Rumah Saya die daar is geweest is er van overtuigd dat Sammy en zijn hulpverleners deze kinderen vanuit de beste bedoeling opvangen bij Rumah Impian en bevestigt ons gevoel hiermee een zeer goed project te ondersteunen.

De werkgroep Kerk in Actie heeft daarom weer een aantal acties op touw gezet waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Rumah Impian en Anak Wayang.

Zendingskalender 2015 met kleurrijke prenten en intrigerende verhalen door de werkgroep opgemaakt, staat geheel in het teken van Indonesië. De kalender kost € 8,00 en is te bestellen via

Speculaastaart: Voor het heerlijk avondje kunt u speculaastaarten bestellen (ook leuk als personeelsgeschenk!). De speculaastaarten worden gebakken door ’s Heerenloo en kosten € 5,00. Tijdens de opening van de kerk dagelijks te koop bij Marinus Ditzel of via een bestelling naar bovenstaand emailadres.

Kerstpakketten worden aan het eind van het jaar door werkgroep Kerk in Actie samengesteld en verdeeld. Op 21 december kunt u na de kerkdienst een gratis kerstpakket ophalen en schenken aan een speciaal persoon waarvan ú vindt dat hij/zij het verdient. Omdat die persoon zich bijzonder heeft ingezet het afgelopen jaar of een steuntje in de rug kan gebruiken of juist tot steun voor u is geweest.

U bepaalt dit zelf! Er kan maximaal 1 pakket per gezin worden uitgereikt.

terug
 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
d
  
d  
Kerkelijk werker:
  Remko Groen
  Tel.
06 - 18.27.06.16
 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Cantrix/organiste:
  Ingeborg van Dokkum
  Tel. 055 - 533.31.64
 

d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 


 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.