Project "Rumah Impian" feestelijk van start

Zondag 7 april j.l. heerste er een oosterse sfeer in de kerk. Bij binnenkomst troffen de gemeenteleden een echte Riksja aan, in de kerkzaal een Indonesich landschapstafereel, veel wajangpoppen en een heel mooi liturgisch bloemstuk (zie foto) Het bloemstuk symboliseert en verenigt de beide landen met elkaar. Waarbij links een polderlandschap zichtbaar is, via het Hollandse riet de tropische bloemen naar voren komen en uiteindelijk rechts uitmondt in een bamboe landschap met bloemen. Voor en tijdens de dienst werd er mooie Indonesische muziek ten gehore gebracht door John Less.

Deze feestelijke inzet van de zondagmorgen was bedoeld  om het nieuwe project van de Werkgroep Kerk in Actie voor Indonesië een feestelijke start te bezorgen. Want  we hopen dat dit project de komende jaren ook bij u zal gaan leven. Wij houden u zoveel mogelijk op de hoogte van de plannen en acties.
N
a afloop bij een kopje koffie, is de gemeente uitgebreid geïnformeerd over het project Rumah Impian (Huis van de dromen). Kort samengevat haalt deze organisatie straatkinderen van de straat en biedt hen de mogelijkheid om weer naar school te gaan. Wanneer u onderstaand verhaal van Anies Paramita leest, dan zult u begrijpen dat wij uit Ugchelen ons hiervoor willen inzetten!

Dit is mijn verhaal…...        Van Anies Paramita
“Het is vanwege mijn familie”, dat is het antwoord wat ik gaf toen een nieuwe vriend mij vroeg waarom ik een straat kind was geworden. Eerst leefde ik als een normaal kind, met een huis en mijn familie. Maar mijn leven veranderde totaal toen mijn vader het huis moest verkopen omdat hij schulden had door het gokken….

Eerst huurde hij nog een klein huisje voor ons om in te wonen. We zijn met zijn vijven, ik heb ook nog een jonger zusje en broertje. Het was erg moeilijk voor ons want de dingen werden niet beter maar slechter en slechter. Totdat op een dag mijn vader de huur niet meer kon betalen en we op straat moesten leven…ik ging van school af net als mijn zusje en broertje. Om voor ons gezin te kunnen betalen moesten we gaan zingen op de straten, zo werd ik een straatkind.

Dat is het verhaal wat ik vertelde aan tante Nana, een vrijwilligster van Rumah Impian. Ik ontmoette haar in 2009 op een kruispunt in het noorden van de stad. Ik dacht dat ze zoals ieder ander zou zijn; ze zou luisteren naar mijn verhaal, me zielig vinden en me een beetje geld geven…. Maar tante Nana was anders, ze bleef komen elke week 2 keer en luisterde naar mijn verhalen. Ze leek heel oprecht en ik voelde me op mijn gemak bij haar.

Na een paar maanden begon ze me te vragen of ik terug wilde naar school. “Natuurlijk wilde ik terug naar school, maar ze kon toch wel zien dat onmogelijk was!?” Ik bleef wel aan denken aan haar vraag…De volgende dat ging tante Nana met mijn moeder praten (mijn vader was in een andere stad op zoek naar werk), ze vroeg haar of een organisatie (Ruman Impian) er voor mocht zorgen dat ik weer naar school zou gaan. Ik zou zelfs in een huis kunnen wonen met andere kinderen zoals ik…

Het klonk te mooi om waar te zijn voor mij en mijn moeder. Mijn moeder besloot het uit te zoeken. We gingen naar een huis genaamd “Hope Shelter” en ontmoetten 3 andere kinderen die daar al woonden. Ze waren ongeveer van mijn leeftijd. Zij hadden ook op straat gewoond maar nu gingen ze weer naar school. Ze leken erg gelukkig in het huis met tanta Nana.

Mijn moeder en ik waren overtuigd. In 2010 ging ik in “Hope Shelter” wonen en werd toegelaten tot een lagere school. Het hoofd van de school moedigde me aan, ik was niet anders dan andere kinderen. Ik vond het erg spannend met de hulp van iedereen lukte het en kreeg ik plezier in mijn nieuwe leven. Ik kreeg nieuwe vrienden, gewone kinderen, sommigen zelfs uit rijke families.

In 2011 maakte ik de lagere school af met goede cijfers, ik was 1 van de 5 besten zelfs. Ik was nog blijer toen ook mijn jongere zus en broertje in Hope Shelter kwamen en weer naar school konden gaan.
Ik zit nu in groep 3 van de middelbare school. Een van mijn hobby’s is schrijven, ik schrijf graag over mijn ervaringen. Dit jaar ben ik eindredacteur geworden van de schoolkrant, dus ik kan veel vaker gaan schrijven.
Nou, dat is mijn verhaal. Het begon allemaal met een familie probleem, maar Dreamhouse is voor mij een soort van nieuwe familie.

Ik sluit af met het gebed dat de oprichter van Rumah Impian dagelijks bidt.
“God sta ons toe om vandaag met de kinderen te dromen en ons dromen elke dag met meer kinderen te delen”.

Voor meer foto's over deze dienst, kijk bij: fotoalbum 'Rumah Impian'