Uit de kerkenraad en gemeentevergadering, augustus 2017

Het is zover: de keuze van kerkelijk werker is gemaakt.

Het tijdspad leek ambitieus en is toch geslaagd. Vijf mensen hebben gesolliciteerd op de vacature kerkelijk werker met als taakgebied jeugd en jonge gezinnen. De drie van hen die voldeden aan het profiel zijn voor een gesprek uitgenodigd. Vervolgens zijn er verdiepings gesprekken geweest met twee kandidaten. Begin augustus heeft de voltallige sollicitatie commissie gekozen voor Remko Groen en hem voorgedragen aan de kerkenraad.  Op 24 augustus heeft de kerkenraad de voordracht van de sollicitatiecommissie van harte unaniem gesteund. De kerkenraad gaat akkoord met de benoeming van Remko Groen uit Lelystad.

Remko is een gedreven en enthousiast kerkelijk werker met een brede ervaring van 10 jaar in het werkveld. Geen van de sollicitanten had een preekconsent. Een kerkelijk werker komt in dienst van de Bronkerk. Het arbeidscontract, voor de periode van vier jaar, moet worden opgesteld. Naast kerkelijk werker wordt Remko ook ambtsdrager met bepaalde opdracht. Op een, nog te plannen datum, in oktober wordt hij bevestigd als ambtsdrager.

Remko heeft zich op drie september, na de dienst, aan de gemeente voorgesteld. Hij heeft gewerkt in: Lelystad, Amsterdam, Schagen, Anna Paulowna, en voor Youth for Christ. Hij werkt nu parttime als pionier voor de PKN in Bussum. Remko heeft ons ook verteld van zijn geloofsbeleving: “Geloof is een pelgrimage van vertrouwen” en “Wat is de waarde van de kerk in de samenleving? Hoe kan je dit handen en voeten geven zodat ook mensen die zich niet binnen de zondagsdienst thuis voelen de waarde van de kerk in zien?”