Uit de kerkenraad, september 2017 Uit de kerkenraad, september 2017

Beleidsplan 2017 2021 en oproep ‘de groene kerk en u’?
Op elke kerkenraad vertellen we de voortgang van onderwerpen uit het beleidsplan. Dit keer de pastorale raad over de huiskamergesprekken en het CvK over de groene kerk. Op de gemeentevergadering van 29 november informeren we u wat uitgebreider. Nu kort over de groene kerk. Veel lampen zijn vervangen door LED-verlichting.  Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat, voor de kerk, zonnepanelen niet rendabel zijn. Bij de onkruidbestrijding gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen meer. Consequentie van deze keuze is dat periodiek het onkruid uit het grint en tussen de bestrating verwijderd moet worden. De hete luchtcirculatie kost minder energie als de filters periodiek schoongemaakt worden. Zo zijn er nog wel meer klussen. Een aantal malen per jaar is er een klussen dag waarbij je de groene kerk zelf ‘handen en voeten’ kunt geven. De volgende is zaterdag 14 oktober van 9.00 t/m 14.00 uur. We sluiten af met soep en broodjes. Kom helpen en laat het even weten op 06 - 505 25 501

Emeritaat Bart Ramaker
Met ingang van 1 mei  2018 gaat Bart met emeritaat. Zondag 22 april is de laatste keer dat Bart bij ons voorgaat. We starten nu om een profielschets te maken voor de opvolger. In de kerkorde, het kerkrecht van de protestantse kerk, staat dat je pas mag starten met een beroepingscommissie nadat de vertrekkende predikant ook echt weg is. Natuurlijk wordt uitgezocht of dit ook geldt bij emeritaat.

Preekrooster 2018
Kees Haverschmidt is preekvoorziener. Voor de zondagen dat onze eigen predikant niet voorgaat, regelt Kees gastpredikanten. Het aanbod is schaars, ervaring heeft geleerd dat een jaar vooruit plannen niet ongebruikelijk is. Vanuit de kerkenraad is Kees gevraagd om, na april, voor bijna alle zondagen in 2018 een gastpredikant te bespreken. Voor achttien diensten is dit al geregeld. Veel bekende namen: Kees Bulens, Janny Eldering, Jan Lammers, Anja van der Hart, Klaas Santing, Hannie van Boggelen, Tineke Volgenant, Wim Kievit en Anton Verbeek. Voor twintig diensten moet nog een gastpredikant besproken worden. Kent u predikanten die ook gevraagd kunnen worden, geef dit dan door aan:

Wat verder ter tafel kwam:

• Rooster voor laatste kwartaal 2017: op zondag 24 en 31 twee diensten.
  • Communicatie: wat gaat goed en wat kan beter
  • Onderdelen van het arbeidscontract Bronkerk Remko Groen
  • Welkomstpakket Hofstad/Bronkerk voor nieuwe bewoners Ugchelen Buiten
  • Houtwerk van de ramen buitenzijde kerk is nu bruin en wordt crème: frissere uitstraling