Uit de Pastorale Raad, november 2017 Uit de Pastorale Raad, november 2017

Het leiden van uitvaarten door leken
In Ugchelen is dit nog niet een bekend fenomeen. Maar bv in Apeldoorn en elders (zie ook Trouw, 3 nov. j.l.) kunnen kerkleden al de keuze maken om een laagdrempeliger  afscheidsdienst te houden. En dan kan de kerk voorzien in die behoefte door daarvoor opgeleide leken de dienst te laten verzorgen. In Ugchelen gaat een tweede persoon die opleiding volgen, georganiseerd door de Protestantse Kerk Nederland.

Toerustingsbijeenkomst voor gemeenteleden
In januari en februari worden weer 10 bijeenkomsten georganiseerd, waarbij alle gemeenteleden worden uitgenodigd. In januari worden de uitnodigingen rondgebracht.

Rouwverwerkingsgroep
Al eerder zijn er vanuit de Bronkerk rouwgroepen opgestart. Mensen die minimaal een half jaar geleden een dierbare verloren hebben, kunnen daar aan deelnemen. Zij kunnen er hun verhaal kwijt, de moeilijkheden waar ze tegenaan lopen en zo elkaar tot steun zijn. Deskundige begeleiding is daarbij aanwezig. Het aantal bijeenkomsten is minimaal 4.
Begin volgend jaar hopen we weer zo’n groep op te kunnen starten. Deze staat ook open voor mensen uit het dorp. Mocht u daarvoor belangstelling hebben, geeft u dat dan door aan Pietie van der Meulen, tel. 5419964. Het minimum aantal deelnemers is 6.

Vrouwendag?
Wie weet wordt er in de komende tijd een Vrouwendag in Ugchelen georganiseerd: een zaterdag waarop alleen vrouwen welkom zijn, met een aansprekend programma.