Uit het College van Diakenen november 2017 Uit het College van Diakenen november 2017

De taakgroep Omzien zoekt nog meer de samenwerking met Noaberschap. Er is veel overlap in het werk en waar mogelijk kunnen we elkaar aanvullen. Vanuit de Bronkerk zal er een contactpersoon zijn die aanvragen om hulp en aanbod van hulp afstemt met Noaberschap.

Het CVD zal de taakgroep Kerk in Actie vragen in 2018 opnieuw actie te voeren voor de Bala Bata's in India waar Dalit kinderen worden opgevangen. Zij krijgen daar o.a. onderwijs zodat hun kansen in de maatschappij ondanks het behoren tot een lagere kaste vergroot worden.
Door de acties van o.a. de taakgroep Kerk in Actie en de actie "Geld geven geld maken" is er al ruim € 5000,00  binnen gekomen. De definitieve opbrengst wordt tzt door de taakgroep bekend gemaakt.

De taakgroep Diaconaal Platform zal na instemming van de Kerkenraad zich aanmelden bij het Diaconaal Platform Apeldoorn. Binnen dit Platform werken diverse hulporganisaties( o.a. stichting Leergeld, Schuldhulpmaatjes, Vakantiegeld Samen Delen) samen en bundelen zij hun aanbod. Doel is meer afstemming te krijgen tussen de diverse vormen van hulpverlening.

Het College van Diakenen heeft het beleidsplan voor 2017 geëvalueerd en vast kunnen stellen dat de meeste activiteiten zijn afgerond of volop in ontwikkeling zijn. Voor 2018 staat in ieder geval een Walking Dinner op het programma, waar men elkaar kan ontmoeten en de opbrengst bestemd is voor de Dalits.