Uit het College van Diakenen oktober 2017 Uit het College van Diakenen oktober 2017

Aan Kerk in Actie was toegezegd dat de Bronkerk zich minimaal 1 jaar zou verbinden aan het project Cards dat zich inzet voor de Dalit kinderen in India. Deze kinderen uit de groep kastelozen maken later weinig kans op een goede positie in de maatschappij. Door het bieden van o.a. onderwijs wordt hun positie verstevigd. In november neemt het College een besluit of het nog een jaar doorgaat met Cards of dat een ander project voor 1 of meerdere jaren een financiele ondersteuning krijgt.

Om een weloverwogen besluit te kunnen nemen over de omvang van het vermogen en de eventuele besteding van de financiele reserve dienen alle geldstromen inzichtelijk te zijn. Waar moeten we in de toekomst rekening mee houden en hoe kunnen we anticiperen op de actualiteit als er zich een ramp of andere crisis voor doet. Het College van Diakenen hoopt dit in november inzichtelijk te hebben om een weloverwogen besluit te kunnen nemen.

Mede door het slechte weer was de respons op de Honingmarkt niet echt groot. Toch is het goed daar als kerk aanwezig te zijn en zo de betrokkenheid op het dorp zichtbaar te maken. Of dat weer in deze vorm moet zal uit de evaluatie samen met de Pastorale Raad moeten blijken.