Kennismakingsbijeenkomsten 75+ met ds. Regina Davelaar

Kennismakingsbijeenkomsten 75+ met ds. Regina Davelaar

Eerst vertelde Regina haar levensverhaal: hoe ze opgroeide in een warm christelijk gezin in Ede. Over haar studie criminologie in Rotterdam, gevolgd door theologie in Leuven en in Groningen.
De eerste predikantsplaats was Berkel en Rodenrijs. Haar partner Annelies was intussen predikant in Apeldoorn (Goede Herderkerk) geworden. Ze wonen nu samen in de pastorie daarvan.
Regina vertelde dat ze predikant wil zijn en wil “getuigen van de hoop”. Ze voelt zich gedragen door Gods hulp en las daarbij het Bijbelgedeelte uit Exodus, waarin Mozes God ontmoet bij de brandende braambos.
Daarna ging men rond alle tafels in gesprek over “een knipoog van God”. Heb je die in je leven ervaren of miste je die juist? Het werden vaak hele open gesprekken over levenservaringen en met ontmoetingen met elkaar en met ds. Regina Davelaar.
Maar hoe onthoudt Regina al die gezichten en namen? Binnenkort gaat ze immers voor een hele periode op zwangerschapsverlof? Voorafgaand aan de bijeenkomsten maakte Johan van Veen mooie foto’s van al deze mensen. Die worden verzameld in een boek, soms samen met opmerkingen van de bezoekers. Zo raken deze mensen dan niet uit het oog en uit het hart.

terug